Annons

Tävling: Fem öländska pizzerior kan bli bäst i länet

Hälften av pizzeriorna från Öland i mästerskapet där regionens bästa pizzor utses: ”Det ger extra poäng”.
Öland • Publicerad 4 september 2024 • Uppdaterad 6 september 2024
Robertos och Hökarboden (Daniel Christou) är två av deltagarna.
Robertos och Hökarboden (Daniel Christou) är två av deltagarna.Foto: Alexander Jensen

Det är länsstyrelsen som för fjärde året arrangerar Smålands- och Ölandsmästerskap i pizzabakning den 14 september på länsresidenset i Kalmar.

Efter efterlysning har tio deltagare utsetts varav fem stycken är från Öland: Hökarboden – Stora Rör, Kaffestugan i Böda, Robertos restaurang – Färjestaden, Sandviks kvarn och Trattoria Öland – Ekerum.

Annons

Övriga deltagare är Alsterå pizzzeria – Ålem, Heat and Eat – Västervik, Jonas Event och Catering – Kalmar, Pizzeria Spartacus – Kalmar och Rhodos – Mönsterås.

Varje lag ska baka och namnge fyra stycken pizzor, två till juryn och två till besökare. Det ska vara två olika sorter; en småländsk och en vegetarisk.

Varje tävlande ska ha med sig egen deg, egen tomatsås samt en unik råvara: ”Extra poäng om ni använder svenskt mjöl i degen”.

I juryn sitter bland annat Christoffer Johansson, Hotell Borgholm.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons