Nu öppnar nytt öländskt café: "De är helt outstanding" – Även street food-premiär
– Första helgen i april öppnar vi caféet. Vi har öppet lördagar och söndagar till att börja med – sedan sex-sju dagar per vecka när det väl är säsong, säger Viktor Forsberg.
– Det blir ett ganska klassiskt koncept som alla kan känna igen sig i – med bullar, bröd, bakelser och småkakor samt lättare luncher som pajer och räkmackor.
Klassiskt – men med en högkaratig tvist:
– Vi har sådan ynnest och tur att ha Emmie (Jonsson) hos oss som precis tävlat i SM för unga bagare. Hon är alldeles fantastiskt, sjukt duktig och har nya idéer på klassiska bakverk.
Emmie jobbar sedan innan för Viktor på Vamos Bistro & bar i Kalmar.
– Hennes bakverk och tårtor är helt outstanding, till både utseende och smak. Styrkan är kreativiteten, hon ser inga begränsningar. Som exempel gör hon en kanelbulle med romsmak som är väldigt god.
”Hennes bakverk och tårtor är helt outstanding, till både utseende och smak. Styrkan är kreativiteten, hon ser inga begränsningar.”Viktor Forsberg om Emmie Jonsson.
Lite av tanken är att fånga en ny målgrupp med caféet, de som är på utflykt på helgerna.
– Vi gör det lite mysigare med soffgrupper och lounge-stämning, utan att tappa den känslan hos den otroligt vackra och anrika byggnaden.
Sedan innan har pizzan på Stora Frögården en succé. Viktor Forsberg har tidigare i Ölandsbladet flaggat för att menyn ska utökas och nu är det dags.
– Våran smashed burger med hängmörat kommer till Öland, berättar han.
– Till helgen kör vi på med en del av sommaren street food–meny. Burgare, fish ´n chips, sallader, hemgjorda såser och pommes bland annat. Sedan utökas den ytterligare till Midsommar.
Till helgen börjar de även med dryckesprovningar på Stora Frögården och de flaggar för musik- och quizkvällar framöver.
– Gensvaret här sedan vi öppnat har varit helt fantastiskt, man blir lycklig.