Krögarprofilerna tar över ny restaurang
Maria Rudestig och David Ordenes slutar på Källa Mat & Café efter att ha drivit golfrestaurangen i sju år. Nu är det klart att det blir Sofie Jakobsson och Björn Hedman, från Kalk, som tar över arrendet.
– Jag och Sofie kommer inte vara där de flesta timmarna utan vi har ett par som kommer ansvara för driften, säger Björn Hedman.
Varför gör ni den här satsningen?
– Vi fick frågan och undersökte saken. Det blir en bra affärsmöjlighet och det ska bli spännande att hamna i en ny kontext med nya förutsättningar.
De tar över efter nyår men verksamheten drar igång vid påsk när golfsäsongen startar. Björn kommer ta fram menyn tillsammans med de som sköter driften.
– De kommer ha stort inflytande över menyn och kocken är från Frankrike så det kommer förmodligen bli en del inspiration därifrån.
– Vi kommer sätta vår prägel på det som vi har inflytande över.
Källa mat & café har varit omtalade för deras specialitet raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon.
– Det har funnits en oro kring vad som händer med den men raggmunkarna ska finnas kvar.
Thomas Nilsson, klubbchef på Ölands GK, beklagar att Maria Rudestig och David Ordenes slutar.
– Vi har varit oerhört nöjda med Maria och David. De har lyft vår verksamhet och vårt varumärke och vi beklagar att de slutar.
Hur gick tankarna när ni letade ersättare?
– Vi tycker det är viktigt att hitta lokala entreprenörer som vet vad det innebär att driva restaurang på norra Öland. Därför är vi väldigt nöjda att Sofie och Björn vill ta sig an vår restaurang, de har stor erfarenhet och är duktiga.