Annons

Krögarprofilerna tar över ny restaurang

Björn Hedman och Sofie Jakobsson, som driver Kalk, utökar när de nu satsar på en ny restaurang.
Källa • Publicerad 6 oktober 2023 • Uppdaterad 9 oktober 2023
Björn Hedman och Sofie Jakobbson driver sedan tidigare Kalk och nu tar de även över golfrestaurangen på Ölands Golfklubb.
Björn Hedman och Sofie Jakobbson driver sedan tidigare Kalk och nu tar de även över golfrestaurangen på Ölands Golfklubb.Foto: Carin Svensson

Maria Rudestig och David Ordenes slutar på Källa Mat & Café efter att ha drivit golfrestaurangen i sju år. Nu är det klart att det blir Sofie Jakobsson och Björn Hedman, från Kalk, som tar över arrendet.

– Jag och Sofie kommer inte vara där de flesta timmarna utan vi har ett par som kommer ansvara för driften, säger Björn Hedman.

Annons

Varför gör ni den här satsningen?

– Vi fick frågan och undersökte saken. Det blir en bra affärsmöjlighet och det ska bli spännande att hamna i en ny kontext med nya förutsättningar.

De tar över efter nyår men verksamheten drar igång vid påsk när golfsäsongen startar. Björn kommer ta fram menyn tillsammans med de som sköter driften.

– De kommer ha stort inflytande över menyn och kocken är från Frankrike så det kommer förmodligen bli en del inspiration därifrån.

– Vi kommer sätta vår prägel på det som vi har inflytande över.

Björn Hedman driver Kalk tillsammans med Sofie Jakobsson, nu tar de över driften av Källa Golfrestaurang.
Björn Hedman driver Kalk tillsammans med Sofie Jakobsson, nu tar de över driften av Källa Golfrestaurang.Foto: Alexander Jensen

Källa mat & café har varit omtalade för deras specialitet raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon.

– Det har funnits en oro kring vad som händer med den men raggmunkarna ska finnas kvar.

Thomas Nilsson, klubbchef på Ölands GK, beklagar att Maria Rudestig och David Ordenes slutar.

– Vi har varit oerhört nöjda med Maria och David. De har lyft vår verksamhet och vårt varumärke och vi beklagar att de slutar.

Hur gick tankarna när ni letade ersättare?

Annons

– Vi tycker det är viktigt att hitta lokala entreprenörer som vet vad det innebär att driva restaurang på norra Öland. Därför är vi väldigt nöjda att Sofie och Björn vill ta sig an vår restaurang, de har stor erfarenhet och är duktiga.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons