Årets tryffelkock finns på Öland – han ”utnyttjar dess mystik på ett föredömligt sätt”
Årets tryffelkock Christofer Johansson, Hotell Borgholm, brinner för gastronomin, service samt utveckling och drivs av nyfikenhet, passion och upplevelse. Han kommer att ta emot sin utmärkelse vid en ceremoni i Domkyrkan i Visby den 19 november under Gotlands Tryffelfestival.
Juryn som utser ”Årets Tryffelkock” är styrelsen för Gotlands Tryffelakademi.
– Tryffel är en unik smaksättare men också en dimension till av unicitet när det kommer till arom, karaktär, kvalitet och egenskaper som kräver omtanke för att tämja, men som när den landar i rätt forum är fantastisk, säger Christofer Johansson, Hotell Borgholm.
”Årets Tryffelkock” är en utmärkelse som Gotlands Tryffelakademi utser årligen för att premiera matkreatörer som har gynnat utvecklingen av tryffelnäringen på till exempel Gotland genom att inom restaurangnäringen bidragit till höjd tryffelkompetens, utvecklat nya tryffelrätter och/eller visat möjligheterna med den gotländska tryffeln.
Juryns motivering
”Christofer Johansson har målmedvetet utvecklat måltiden till en upplevelse med hög kvalitet som resulterat i fina utmärkelser för Hotell Borgholm. Tryffeln trivs även på Öland och Christofer utnyttjar dess mystik på ett föredömligt sätt som smaksättare i menyerna under höstmånaderna.”
Juryn: Styrelsen för Gotlands Tryffelakademi