Annons

Årets tryffelkock finns på Öland – han ”utnyttjar dess mystik på ett föredömligt sätt”

Smaken är i centrum men hela spektrumet av sinnesupplevelser ska alltid finnas närvarande.
Borgholm • Publicerad 14 oktober 2022
Christofer Johansson, Hotell Borgholm är Årets tryffelkock 2022.
Christofer Johansson, Hotell Borgholm är Årets tryffelkock 2022.Foto: Pressbild

Årets tryffelkock Christofer Johansson, Hotell Borgholm, brinner för gastronomin, service samt utveckling och drivs av nyfikenhet, passion och upplevelse. Han kommer att ta emot sin utmärkelse vid en ceremoni i Domkyrkan i Visby den 19 november under Gotlands Tryffelfestival.

Juryn som utser ”Årets Tryffelkock” är styrelsen för Gotlands Tryffelakademi.

Annons

– Tryffel är en unik smaksättare men också en dimension till av unicitet när det kommer till arom, karaktär, kvalitet och egenskaper som kräver omtanke för att tämja, men som när den landar i rätt forum är fantastisk, säger Christofer Johansson, Hotell Borgholm.

”Årets Tryffelkock” är en utmärkelse som Gotlands Tryffelakademi utser årligen för att premiera matkreatörer som har gynnat utvecklingen av tryffelnäringen på till exempel Gotland genom att inom restaurangnäringen bidragit till höjd tryffelkompetens, utvecklat nya tryffelrätter och/eller visat möjligheterna med den gotländska tryffeln.

Juryns motivering

”Christofer Johansson har målmedvetet utvecklat måltiden till en upplevelse med hög kvalitet som resulterat i fina utmärkelser för Hotell Borgholm. Tryffeln trivs även på Öland och Christofer utnyttjar dess mystik på ett föredömligt sätt som smaksättare i menyerna under höstmånaderna.”

Juryn: Styrelsen för Gotlands Tryffelakademi

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons