Annons

Inbrottet på restaurangen: Knyckte sprit, kött och kassaskåp – ”Allt utom fernet”

Krögaren fick en smärre chock när han kom på morgonen. Tjuvarna hade länsat kassan, hyllorna, kylar och frysar på de dyrbaraste grejerna.
– Det finns inte så mycket att ta här nu under lågsäsongen men de har förstört för mycket pengar, säger ägaren Lars Eriksson.
Borgholm • Publicerad 19 mars 2024 • Uppdaterad 20 mars 2024
Lars Eriksson och Mei Wang på Sörens, där stöldgodsets värde totalt uppgick till 20 000-25 000 kronor. Dock inget från sushibaren.
Lars Eriksson och Mei Wang på Sörens, där stöldgodsets värde totalt uppgick till 20 000-25 000 kronor. Dock inget från sushibaren.Foto: Carin von Post

Det var natten till torsdag förra veckan som Sörens restaurang på Slottsgatan i Borgholm hade inbrott.

– Jag kom in bakvägen på torsdag morgon och upptäckte att dörrarna till kyl- och frysrum stod öppna, berättar ägaren Lars Eriksson.

Annons

– Där hade de varit inne och stulit det dyraste köttet de kunde hitta, oxfilé, kalv och lamm.

Sopor låg utslängda och det var stökigt i lokalen.

– Bardelens hyllor var tömda på alkohol, ett 15-tal flaskor samt tre-fyra lådor med vin och öl. De tog whisky, vodka, gin, likör och allt annat förutom flaskan med fernet som var kvar. Det gillade dem väl inte...

Fönstret var uppbrutet till restaurangen och dörren till sushibaren.

– Sushin hade klarat sig för där fanns inget i kassan. I restaurangen däremot 2 000-3 000 kronor.

Dessutom fick tjuvarna med sig ett svart bänkkassaskåp.

– Där fanns växelkassa med 5 000-10 000 kronor.

De fick även med sig en Marshallstereo till ett värde av 3 000-4 000 kronor.

– Polisen har varit här och säkrat spår, fotavtryck från bordet vid fönstret där de gick in. Det var väl det som fanns att gå på.

Annons

– Det finns inte så mycket att ta här nu under lågsäsongen men de har förstört för mycket pengar.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons