Nobelfest på Åkerbohemmet
Tack vare Nils Johanssons fond, och föreningens pengar kunde föreningen Omtanken ordna trerätters Nobellunch för alla boende och för dagen arbetande personal, på Åkerbohemmet.
Maten kom från restaurang Kalk och Omtankens volontärer, två på var avd, skötte servering och disk tillsammans med tre av kommunens aktivitetssamordnare.
På borden fanns för dagen nejlikor från San Remo, brutna servetter och i ljusstakarna brann klara lågor.
I glasen serverades genomgående alkoholfritt "bubbel" och på tallrikarna serverades en kavringskiva med Bödaskogens trattkantareller, syltad pumpa och västerbottenost till förrätt. Varmrätten bestod av ramslöksöverbakad lax med rotfruktsgratäng och grönsallad. Till sist serverades kaffe och pannacotta med äppelkompott.
Och precis som på festen i Stockholm var det underhållning. Jörgen Hedman besökte på coronasäkert avstånd alla avdelningar med sin gitarr för att framföra några väl valda melodier.
Samtalen runt borden var i sig alla prisbelönta men några medaljer delades inte ut.
Mätta och glada drog sig sedan de boende tillbaka.
Eva Wahlgren