Det räckte inte hela vägen - men pizzabagaren Sofie är nöjd med sin SM-insats
Efter att ha tagit hem ett förstapris under Smålands Pizzamästerskap förra året bestämde sig Sofie Loirendal från Kaffestugan i Böda att tävla vid Pizza-SM i Göteborg.
Det blev en lång tävlingsdag för Sofie. Från en platsregistrering klockan 9 på förmiddagen, till prisutdelning klockan 18.
”Jag hade inte kunnat gjort det bättre och jag är nöjd med min insats”Sofie Loirendal
– Jag skulle ha bakat min pizza vid fyra, men det var väl snarare vid fem-tiden. Så en heldag med att vänta på att baka en pizza, säger hon och skrattar.
Sofie tävlade i kategorin ”Klassisk napolitansk”, och bakade sin pizzadeg på Ölandsvete. Pizzatoppingen bestod bland annat av rådjur, kantareller och lingon – samt en egen lokalplockad szechuanpeppar.
– Det var en väldigt speciell kombination tyckte jag. Min idé med tävlingsbidraget var precis som när vi tävlade i Småland att försöka lyfta det lokala här runt Böda.
Här saknas innehåll
Dessvärre räckte det inte till en pallplats.
– Det är såklart lite tråkigt. Juryn satt och åt pizza hela dagen, så när det väl var våran tur hade de ätit ganska många, skrattar Sofie.
– Men det var roligt och det känns jättebra. Degen klarade färden till Göteborg bra och alla andra moment gick bra. Jag hade inte kunnat gjort det bättre och jag är nöjd med min insats. Det passade kanske inte juryn i smaken helt enkelt.