FBC väntar på publikbesked: ”Tror på två alternativ”
Enligt tidigare uppgifter från Innebandymagazinet så skulle Svenska Innebandyförbundet ta beslut under tisdagen gällande framskjuten SSL-start eller inte.
På onsdagsmorgonen hade Per Viberg inte hört något nytt i frågan. Men enligt FBC:s klubbchef så är förslaget från FSSL (Föreningen Svenska Superligan) att de två första omgångarna ska flyttas fram.
Den nuvarande premiäromgången är planerad till 26 september. Från och med 1 oktober kan det bli aktuellt med begränsad publik på läktarna, enligt regeringens senaste förslag som just nu är ute på remiss.
– Vi är så förberedda man kan bli i nuläget. Det man sagt är att nya direktiv ska komma från 1 oktober, sedan tror jag att det är Folkhälsomyndighetens råd som regeringen kommer gå på, säger Per Viberg och fortsätter:
– Igår gjorde Tegnell sitt första uttalande och 30-40 procents beläggning nämnde han då. Det är väl ingen slump, sannolikt kommer det att bli så.
I nuläget är max 50 personer tillåten som publik och det återstår att se vilka nya besked som kommer. FBC Kalmarsund auktionerade ut biljettpaket till förra helgens träningsmatcher. Hur man ska göra fördelningen i höst är fortfarande oklart. Per Viberg säger att det är en svår fråga.
– Jag tror på två alternativ. Antingen står vi kvar med 50, och då är det långt ifrån säkert att vi tar in någon publik alls. Eller så kommer det ökas upp så att vi kan ta in 400-500 åskådare i Kifab Arena. Då blir det en utmaning att hantera den fördelningen med våra säsongskortsinnehavare, partners och övrig publik. I SSL har vi aldrig haft en så liten åskådarsiffra tidigare.
Publiken har stängts ute för att minska smittspridningen. Riskerar den kärnfrågan att glömmas bort i det här skedet?
– Nej, jag tycker inte det. Jag var ute med hundarna i Kalmar och gick över Larmtorget. Det var väldigt fullt på varenda uteservering och där har man levt med detta hela tiden. Det måste vara i första rummet, men frågan har varit orättvis när exempelvis en restaurang kan ta 200 personer.
– Idrotten är mycket bättre förberedd – med digitalt biljettsystem, entréer och så vidare – än vad en krog är. Sedan gäller det att vi håller de direktiv som förväntas komma, säger Per Viberg.