Ny inspektion: Fortfarande skitigt och ingen plan för pizzerian - ”Mycket slitet”
Första gången uppgav pizzeriaägaren att han skulle fixa rengöringen av lokalen direkt, samt måla och byta ut ytorna som var slitna. Men vid återbesöket var inte underhållsplanen kring när åtgärderna som ska göras påbörjad.
”Vid den uppföljande kontrollen noterades att det fortfarande fanns mycket slitna och avskavda ytor i lokalen”, skriver livsmedelsinspektören.
”Slitna, skrovliga och avskavda ytor försvårar rengöringen vilket medför att det inte går att hålla rent ordentligt”
Viss rengöring hade gjorts i lokalen men inte tillräckligt. Pizzerian uppmanas till att gå igenom hela lokalen och rengöra golv, väggar, under och i utrustning samt i hörn och kanter.
”Viktiga fokusområden är handtag, lysknappar, handfat, vattenkranar, inuti alla kylskåp samt kylskåpslister, beredningsbänkar och hyllor. Även personaltoaletten behöver rengöras bättre”.
Livsmedelsinspektören konstaterar att rengöringen bör förenklas genom att man tar bort onödiga saker och gör en rengöringsplan så att vissa områden inte glöms bort.
”Vid en uppföljande kontroll ska företagaren kunna visa att lagstiftningens mål är uppfyllt”
Fotnot: I det här fallet gör vi bedömningen att skadan för restaurangen om vi skriver ut namnet kan bli orimligt stor i förhållande till bristerna som uppstått. Det handlar om avvikelser från lagstiftningen – men inga förbud eller böter. (se faktarutan nedan)
Namnpublicering eller ej
Ölandsbladet väljer att beskriva ett skeende som har allmänintresse och läsvärde i sig. En tjänsteman har gjort en kontroll för att du som kund ska kunna känna dig trygg. Att vi skriver visar på ett fungerande kontrollsystem.
Vid grova eller upprepade överträdelser så kan tidningen välja att namnpublicera. Om vi inte namnpublicerar kan läsaren utgå från att namnpubliceringen inte står i paritet med eventuella felaktigheter.
/Peter Boström, ansvarig utgivare.