Efter lyckade restaurangen: Satsar vidare med hotell – ”Blir färgstarkt, inte tråkigt”
De startade upp med ställplats 2017. Sedan restaurang 2021.
– Vi känner oss väldigt uppskattade här, till julbordet hade 250 gäster totalt.
Nu väntar de väntar på att bygglovet ska gå igenom för att fortsätta sin satsning.
– Den 18:e januari går tiden ut för yttrande. Vi har börjat med förberedelserna så smått.
Planen är att ladugården i Össby ska byggas om till hotell med 14 rum som är 18–20 kvadratmeter och handikappanpassade. Några har sjöutsikt. Byggnadsarean totalt är 360 kvadratmeter.
– Ladugårdsgolvet som är av cement ska tas bort och det är mycket järnstänger. Det har varit mjölkproduktion här tidigare och krävs mycket grovjobb.
Bakom namnen finns legenden om Öda som var dotter till Ivar Vidfamne, en maktlysten kung som ville erövra det mesta omkring Östersjön. Han verkade troligen i mitten på 600-talet. Det här inspirerar nu hotellplanerna.
– ”Ödas rum” rum till exempel tänker vi ska gå i blått, rött och guld, säger Amy Hedlund.
– Ladugårdens ytterväggar blir kvar, inomhus blir det ett färgstarkt hotell.
Inte vitt och grått som många är nu för tiden?
– Nä, det är tråkigt tycker jag! Det blir det inte här. Vi vill liva upp det lite.
Samtidigt framhåller hon vikten av miljötänk när det gäller vatten och belysning, eventuellt blir det solceller.
Blir det klart till högsäsongen i sommar?
– Det blir svårt, vi får se hur mycket hjälp vi kan få av hantverkare.
Planen är att ha stängt under vintermånaderna.
– Att ha öppet från april till december.