Lökar och primörer
En späckad dag som vanligt!Plommonspäckad fläskkarré har man ju hört talas om och jag skulle vilja kalla Ölands Skördefest för en späckad karré. Här kommer det glada plommon från alla håll och vill vara med i vår karré. Idag mötte vi två representanter (fast det var inte tanter, utan farbröder) från Goda Gotland. De vill göra PrimörPremiär på Gotland i maj månad. Och de vill lära av oss på Öland med Skördefesten som exempel. Jag hade gjort upp en programdag för deras besök. Det blev verkligen konkreta resultat av det mötet mellan Östersjöns stora öar. Bara en detalj blir ju att Gotlands Primörevenemang i maj kan marknadsföra Ölands Skördefest och tvärtom. Ytterligare intressant tanke är att våra öar kan jobba ihop när det gäller mässor eller att synas i Stockholm. Skördefestens motto från första början har ju varit: ”Samarbeta i stället för att konkurrera!” Och det har ju varit lyckosamt kan man lugnt säga.... Dagen avslutades med att jag var med på ett idémöte kring hur vi på Öland skulle kunna lyfta vår lökodling till estraderna. Klas Kling på Hushållningssällskapet kom med den eldiga idén som landade med jordfast entusiasm både hos odlarna och TP! Södra Öland är ju lökodlingens eldorado i Sverige och det ska vi minsann se till att berätta med löken på estraden. Här har vi en läcker ökarré, späckad av samarbete med både lök och primörer. Sådana glada plommon i vår gemensamma karré för mina tankar till att Öland skulle kunna späcka Ölands Skördefest med de öländska krikonen och slånbären (som ingår i plommonsläktet).Sug på DEN karamellen! Anne Wilks