Kalk i Löttorp har byggt ut
När coronakrisen kom var hantverkare redan igång med arbetet på Kalk.
– Det kändes sådär med investering och så. I maj kändes det mycket bättre, då började det röra på sig, säger Björn Hedman.
Sofie Jakobsson och Björn Hedman driver Kalk i Löttorp tillsammans. I år är det den tolfte sommaren. De senare åren har det varit tufft med många matgäster.
– Under sex till åtta veckor hade vi en kapacitetsbrist i det vanliga köket. Dessutom så tyckte vi att det var dags att utvecklas och göra något nytt samtidigt som vi rullade på med det vanliga, säger Björn.
Det serveras dagens lunch och på kvällarna en à la carte-meny. För tillfället ligger de lite lågt med catering.
– Dessutom håller jag på med matlagningskurser och då har vi den nya delen som är mer anpassad för det, säger Björn.
Den nya avdelningen har fått namnet Chaux som betyder kalk. Där finns en restaurangdel med öppet kök och längst in i en hörna ett stort kylrum. Björn har gott om utrymme att arbeta med de närproducerade varorna som han tillagar.
– Helt öppet kök och man ser in. Det passar bra, säger Björn.
De stora glaspartierna släpper in mycket ljus i restaurangen. Utmed väggen hänger fotografier med motiv från Löttorp som fotograf Björn Dawidsson, känd som Dawid Dawid, ställer ut.
Både Björn och Sofie känner att de satsat rätt.
– Vi hade ett gäng olika anledningar att bygga ut, säger Björn.