Annons

Efter svåra olyckan - 37-åring åtalas för vårdslöshet i trafik

En 37-åring åtalas nu för den svåra trafikolyckan strax söder Algutsrum den 17 april år.
I olyckan skadades en kvinna allvarligt med stor risk för bestående men.
Algutsrum • Publicerad 22 oktober 2018
Den svåra trafikolyckan i Algutsrum den 17 april i år får nu sitt rättsliga efterspel. En 37-åring åtalas för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.
Den svåra trafikolyckan i Algutsrum den 17 april i år får nu sitt rättsliga efterspel. En 37-åring åtalas för vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.Foto: Arkiv

Kvinnan med två barn var på väg norrut på 136:an när deras bil slutade fungera, motorn stannade och de blev stillastående i backen upp till Algutsrum.

Ett vittne berättade senare för polisen att han såg kvinnans bil i god tid och att han utan problem kunde passera den på ett säkert sätt.

Annons

Sekunderna efteråt inträffade den svåra trafikolyckan med mycket allvarliga konsekvenser för kvinnan. I hög hastighet blev hon påkörd bakifrån av en 37-åring som helt missat den stillastående bilen.

– NN begick gärningen av oaktsamhet. Oaktsamheten bestod i att NN, trots fri sikt och mycket goda väder- och vägförhållanden inte iakttog tillräcklig uppmärksamhet, sägs det i åtalet mot 37-åringen.

Kvinnan fick livshotande skador i form av brott på skallbasen, blödningar i hjärnan samt stötskador på lungorna.

– Det föreligger stor risk för att skadorna kommer att leda till bestående men, sägs det i åtalet.

37-åringen åtalas för vållande till kroppsskada i två fall, detta då även ett av barnen i den stillastående bilen skadades, dock förhållandevis lindrigt.

Åtalet gäller också vårdslöshet i trafik, något 37-åringen nekar till. Däremot erkänner han vållande till kroppsskada.

I bevisningen mot 37-åringen, som är hemmahörande på Öland, ingår bland annat fotografier från olycksplatsen för att bevisa väder- och siktförhållanden samt för att bevisa ”olyckans karaktär och våldsamhet”.

”Personbil XXX är totalförstörd baktill med enorma plåtskador”, sägs det i förundersökningen där 37-åringen i ett förhör säger att han gasade lite på grund av ett bakomvarande fordon och att han sedan inte ”minns så mycket mer förrän hans ruta spricker”.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons