Annons

Fotbollsprofilen tar över som krögare: Utvecklar restaurang och catering – stort byggprojekt direkt

En av Ölands största restauranger men trots det lite av en hemlighet för många ölänningar – nya ägaren vill öppna upp för fler gäster så fort det är möjligt.
– Äntligen! Det här har varit min dröm i nästan 20 år men jag har prioriterat idrotten, säger Jimmie Nilsson.
Mörbylånga • Publicerad 27 januari 2022 • Uppdaterad 5 februari 2022
Jimmie Nilsson tar över Mat & Sånt med rätter såsom lax (uppe till höger), variant på clubmacka med kalkonbacon (nere till vänster) och vildsvin (nere till höger).Foto: Magnus Anderberg, Privat

Ja, för han har under åren synts flitigt på ÖB-sportens sidor som Färjestadens GoIF:s lagkapten och mittfältsmotor.

– Det har inte varit det lättaste att kombinera med jobbet, säger Jimmie Nilsson.

Annons

Nu har han tagit över verksamheten på Mat & Sånt efter Jens Ison Thoor som drivit det i 17 år, med restaurang på Guldfågeln i Mörbylånga och catering. Jimmie Nilsson började i branschen redan på gymnasiet och har jobbat inom Mat & Sånt i fem år.

– Det ska bli roligt både att förädla och utveckla. Det gäller väl allt egentligen, från hemsida till öppettider.

Jimmie Nilsson i full action med Färjestadens GoIF.Foto: Magnus Anderberg

Har tar över precis när ett stort byggprojekt drar igång på Guldfågeln - köket med tillhörande lokaler fräschas upp och byggs ut cirka 40 kvadratmeter. Längre fram i planen ligger själva matsalen.

– Det kommer bli jättebra. Tills vidare hyr vi in oss i köket som finns på Träffpunkten i Färjestaden i två månader och levererar maten.

Guldfågeln har ungefär 450 anställda, en siffra som är på uppåtgående dessutom.

– Tidigare har det varit omkring 120 portioner dagens men nu under covid ligger det kring 60-70 stycken.

”Vi kommer inte nischa oss som asian fusion eller medelhavsskök, även om jag tycker det är sjukt kul att laga så är vi en lunchrestaurang där utbudet ska vara brett!”
Jimmie Nilsson

Normalt sett fungerar Mat & Sånt både som lunchmatsal till de anställda och till allmänheten, men under pandemin har det varit stängt för de sistnämnda.

– Alla vet nog inte om att vi tar emot externa gäster. Så fort vi öppnar upp igen så är det något jag vill jobba mer med, konstaterar Jimmie.

– Som att testa att ha öppet på kvällar, se om det är något Mörbylångafolket vill ha.

Några tankar kring att utveckla maten åt något speciellt håll?

Annons

– Det viktiga är att det är fräscht med bra kvalité och råvaror. Och god service.

– Vi kommer inte nischa oss som Asian fusion eller Medelhavsskök, även om jag tycker det är sjukt kul att laga så är vi en lunchrestaurang där utbudet ska vara brett!

Jimmie Nilsson lagar maten vid Träffpunkten i Mörbylånga under ett par månader.Foto: Magnus Anderberg
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons