Annons

Aktiva LRF:are på Öland prisades

När LRF Sydost utnämnde Årets kommungrupp 2019 och delade ut hedersbetygelser kom Öland i fokus.
Tingsryd • Publicerad 26 mars 2019
Tommy Pettersson i Knäppinge fick på tisdagen ta emot LRF:s silvernål. ”Ett förtjänsstecken som delas ut med stor restriktivitet för att behålla dess värde”, som LRF beskriver det.
Tommy Pettersson i Knäppinge fick på tisdagen ta emot LRF:s silvernål. ”Ett förtjänsstecken som delas ut med stor restriktivitet för att behålla dess värde”, som LRF beskriver det.Foto: Arkiv

Varje år utser LRF Sydost en Årets Kommungrupp. Idag (tisdag) gick utnämningen till Borgholm och Mörbylånga kommungrupper, gemensamt.

– Vi är glada och tacksamma över att ha blivit utnämnda igen, säger Roger Gustafsson som är ordförande för Mörbylånga kommungrupp.

Annons

Till utnämningen hör en vinstcheck på 2 500 kronor till vardera kommungrupp på Öland. Summan är tänkt att användas till en studieresa eller utbildning. Det var under LRF Sydosts stämma i Tingsryd som utnämningen tillkännagavs.

Under stämman fick också lantbrukare Tommy Pettersson från Alböke LRF:s silvernål. Den är en hedersutmärkelse till personer som lokalt eller regionalt lagt ned ett omfattande och oegennyttigt arbete i organisationens tjänst.

– Endast förtroendevalda som utfört insatser betydligt utöver det vanliga kan belönas med silvernålen, anger LRF i villkoren för utmärkelsen.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons