Annons

Restaurang renoverar: ”Fantastiska” krögarduon – ”Fått ett jädra uppsving”

Rejält ansiktslyft för att utveckla restaurangen – sanslös efterfrågan på deras omtalade specialitet förra året!
– Maria och David är superduktiga, det är inte mer än rätt att de ska ges de bästa förutsättningarna, säger Thomas Nilsson, klubbchef på Ölands GK.
Borgholms kommun • Publicerad 28 januari 2022 • Uppdaterad 3 februari 2022
Raggmunkar är en stor favorit hos Maria Rudestig och David Ordenes som driver Källa mat & café på Ölands GK.Foto: Ölands GK

Det är golfrestaurangen Källa mat & café som dragit igång en omfattande renovering av köket och dess domäner.

– Det blir nya golv, väggar och tak. Förnyas så att det blir ett modernt flöde och bra arbetsmiljö blir betydligt bättre, säger klubbchef Thomas Nilsson.

Annons

– Sedan byter vi ut de flesta maskinerna, spisar och kylar. Det här är väldigt välbehövligt, har inte gjorts något på länge i de här lokalerna.

Ölands GK byggde nytt klubb och restaurang för tre–fyra år sedan och köket blir nu nästa steg.

– Maria (Rudestig) och David (Ordenes) är fantastiska krögare, superduktiga. Det är inte mer än rätt att de ska ges de bästa förutsättningarna att utvecklas, säger Thomas.

Källa mat & café satsar mycket på lokala och ekologiska råvaror, såsom kött och öl Deras omtalade specialitet är raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon – som alltid finns på menyn.

”Vi kan konstatera att vi sålt en del raggmunkar med fläsk. 1200 kilo fläsk och 225 kilo lingon har inhandlats!”, konstaterar krögarduon som för tillfället befinner sig i Chile på Facebook.

– Det har varit ett jädra uppsving här. De har ökad omsättning varje år. Folk som inte ska spela golf kommer hit bara för att äta nu, säger Thomas.

Den 13 mars beräknas renoveringen vara klar.

– Det blir nog lite smygstart då, när det gäller golfen har vi öppet året runt så länge vädret är okej. Igår (torsdag) hade vi 15–20 personer som var här och spelade.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons