Rustikt och närproducerat på golfrestaurang
Maria Rudestig och David Ordenes driver nu Källa golfrestaurang och kommer att ha öppet varje dag. Maria är kock och kallskänka och har tidigare jobbat bland annat på Hotell Borgholm, Halltorps gästgiveri och Ekerum Resort. David som är från Chile jobbade i kök där och hade även en egen restaurang. I sitt dagliga utbud i Källa kommer de att erbjuda både matservering och kafé.
– I juli och augusti kommer vi också att ha kvällsöppet och då blir det lite mer bistro, säger Maria.
Både hon och David tycker om rustik mat och husmanskost och därför präglar det den dagliga menyn som bland annat kommer att omfatta dagens rätt.
– Vi använder bara svenskt kött och lokala grönsaksproducenter samt till exempel produkter från Källabryggaren, säger Maria.
Det kan också tänkas att Davids chilenska ursprung kommer att influera en del rätter.
De vänder sig inte enbart till det golfande folket på Ölands golfklubb utan till alla som är sugna på en bit mat eller fika. Men de hoppas lite extra på att också kunna locka cyklister, både vardagscyklister och turistande.
– Det är en bra cykelbana från Löttorp, det tar bara tio minuter att cykla hit och cykelturismen växer ju, säger Maria och David och poängterar att den nya Ölandsleden går förbi utanför knuten.
De har ett fyrtiotal sittplatser inomhus och ytterligare platser på altanen utanför.