Annons
Nyheter

Misstänkt dubbelmord på norra Öland

Nyheter • Publicerad 17 december 2012

Två döda kroppar har hittats i ett nedbrunnet garage i Flakeböle på norra Öland. Nu misstänker polisen dubbelmord, att paret bragts om livet.

- Förundersökningen är i full gång och teknikerna har gått igenom hela fastigheten, berättar polisen pressinformatör Lina Isaksson Funke.

Annons

 

 

Branden i Flakeböle upptäcktes vid 09.30-tiden på fredagen. På eftermiddagen gjordes den fasanfulla upptäckten, i brandresterna låg två döda människokroppar samt en död hund.

Flera oklara omständigheter gör att polisen nu är inne i ett intensivt utredningsarbete. Rubriceringen är mordbrand och enligt flera uppgiftslämnare till Ölandsbladet var branden anlagd.

- Här har det använts bensin och annat för att tändas på, berättas det för tidningen.

Uppgifter gör också gällande att en större och öppen bensindunk hittades nära en av de döda kropparna. Dessutom ska garagets två ingångar varit blockerade, under släckningsarbetet kunde brandmännen inte ta sig in i byggnaden.

- Förundersökningen är i sin början och vad vi säger, och vad vi sagt från ett tidigt skede, är att vi inte kan utesluta brott, därför är branden rubricerad som mordbrand, berättat polisens pressinformatör Lina Isaksson Funke.

På norra Öland råder sorg och förstämning.

– Det är hemskt. Det känns väldigt ruggigt och otäckt. Det är väldigt jobbigt. Jag kände dem inte privat men som grannar, säger en bybo till Ölandsbladet.

Den misstänkta mordbranden har också skapat rädsla.

Annons

– Det är förfärligt och man blir rädd. Det har varit mycket bränder nu och man vet inte vad man ska tro. Det känns inte alls bra. Man tror inte att sådant här ska hända här.

Läs mer i tisdagens papperstidning.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons